2 Şubat 2013 Cumartesi

Zeytinyağlı Pırasa

Fotoğraf
 MALZEMELER:
1kg pırasa 1 adet havuç, 1 limonun suyu, 1 tatlı kaşığı zerdeçal, 2 adet kesme şeker, 1 tatlı kaşığı tuz,1 çay bardağı zetinyağı,1 orta boy soğan ,1 su bardağına yakın su,süslemek için dereotu
YAPILIŞI:
pırasaları temizleyip,yıkıyoruz,2 parmak genişliğinde verev olarak kesiyoruz,havucu da aynı şekilde kesiyoruz.soğanı minik doğruyoruz.tencereye pırasaları düzgünce yayıyoruz,üstüne havuç,soğanıda yayıyoruz,şekeri ve tuzu ekliyoruz.su,limon suyu,zeytinyağı zerdeçalı ayrı bir yerde karıştırıp pırasaların üzerine gezdiriyoruz.kaynadıktan sonra kısık ateşte hiç karıştırmadan pişiriyoruz.soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine biraz zeytinyağı gezdiriyoruz(parlak bir görüntü verir)dereotuyla süslüyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder