Zeytinyağlı Pırasa
MALZEMELER:
1kg
pırasa 1 adet havuç, 1 limonun suyu, 1 tatlı kaşığı zerdeçal, 2 adet kesme
şeker, 1 tatlı kaşığı tuz,1 çay bardağı zetinyağı,1 orta boy soğan ,1 su
bardağına yakın su,süslemek için dereotu
YAPILIŞI:
pırasaları
temizleyip,yıkıyoruz,2 parmak genişliğinde verev olarak kesiyoruz,havucu
da aynı şekilde kesiyoruz.soğanı minik doğruyoruz.tencereye pırasaları
düzgünce yayıyoruz,üstüne havuç,soğanıda yayıyoruz,şekeri ve tuzu
ekliyoruz.su,limon suyu,zeytinyağı zerdeçalı ayrı bir yerde karıştırıp
pırasaların üzerine gezdiriyoruz.kaynadıktan sonra kısık ateşte hiç
karıştırmadan pişiriyoruz.soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine
biraz zeytinyağı gezdiriyoruz(parlak bir görüntü verir)dereotuyla
süslüyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder