6 Şubat 2013 Çarşamba

Düğün Çorbası


MALZEMELER
:2 Adet kuzu yada dana Gerdan(büyük dilim)
1 dal taze biberiye
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı sirke(biraz fazlada olabilir)
3 yemek kaşığı un

3-4 yemek kaşığı sıvıyağ,su,tuz,karabiber
3 diş sarımsak

 
YAPILIŞI:
Gerdanı yıkıyoruz,soğanı soyup ortadan 4 e bölüyoruz.düdüklü tencereye gerdanı,biberiyeyi,soğanı,tuzunu ve üzerini geçecek kadar suyunu koyup yarım saat pişiriyoruz.yağla unu kavuruyoruz ,sarımsakları minik minik doğrayıp ekliyoruz gerdanın suyundan alıp(önce suyu süzüyoruz) unlu karışıma ekiyoruz ve kaynatıyoruz etlerimizi didip suyuna ekliyouz karabiberini ve sirkeyi de ekliyoruz ,5 dakika daha kaynatıyoruz çorbamız hazırrr.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder