2 Şubat 2013 Cumartesi

Kaymaklı Elma Tatlısı

Fotoğraf: KAYMAKLI ELMA TATLISI:2 elma'yı yatay olarak 2'ye bölün(çekirdeklerini çıkarın ve biraz içini oyun çıkan parçaları atmayın)kaynamış suyun içinde elmaları 5 dakika bekletin(elmaların çok yumuşamamasına dikkat edin),fırın kabına elmaları dizin elma parçalarını minik minik doğrayın ceviz ve tarçın ekleyip karıştırın.elmaların oyduğumuz bölümüne 1 'er çorba kaşığı şeker ve 2 'er kaşıkta su ekleyin cevizli karışımla ortalarını doldurun yarım çay bardağından biraz fazla suyu fırın kabına gezdirin fırınlayın(15-20 dakika)soğuduktan sonra kaymak ve naneyle süsleyip servis yapın. 
MALZEMELER VE YAPILIŞI:

2 elma'yı yatay olarak 2'ye bölün(çekirdeklerini çıkarın ve biraz içini oyun çıkan parçaları atmayın)kaynamış suyun içinde elmaları 5 dakika bekletin(elmaların çok yumuşamamasına dikkat edin),fırın kabına elmaları dizin elma parçalarını minik minik doğrayın ceviz ve tarçın ekleyip karıştırın.elmaların oyduğumuz bölümüne 1 'er çorba kaşığı şeker ve 2 'er kaşıkta su ekleyin cevizli karışımla ortalarını doldurun yarım çay bardağından biraz fazla suyu fırın kabına gezdirin fırınlayın(15-20 dakika)soğuduktan sonra kaymak ve naneyle süsleyip servis yapın.(Elma adedini kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder