6 Şubat 2013 Çarşamba

Nar Ekşili Kuru Patlıcan Dolması

 
MALZEMELER:Kuru patlıcan (kaynar suda 15 dakika bekletin daha sonra haşlayın,yumuşadığını anlamak için; tırnağınız patlıcana kolay batıyorsa patlıcan yumuşamış demektir
 

İÇ HARCI:1.5 su bardağı kırık pirinç,4 adet soğan, 3 diş sarımsak ,yarım çorba kaşığı biber salçası,yarım çorba kaşığı domates salçası,2 yemek kaşığı kuru nane ,1 çay kaşığı karabiber 1 kırmızı biber(toz)tuz,1 2 adet kesme şeker,1 çorba kaşığı nar ekşisi,sıvıyağ.
YAPILIŞI:
Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp yağda kavuruyoruz salçasını koyup yıkanmış pirinçleride ekiyoruz biraz kavurup baharatlarını da koyduktan sonra 1,5- 2 subardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz ,nar ekşisini koyup harmanlıyoruz. Harc ılındıktan sonra patlıcanları dolduruyoruz (çok doldurmayın patlıcanlar yırtılır)patlıcanları tencereye patlıcanın alt tarafı diğer patlıcanın ağzına gelecek şekilde diziyoruz.1.5 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı nar ekşisi,yarım su bardağı sıvıyağı karıştırıp patlıcanların üzerine gezdiriyoruz ,dolmaların üzerine küçük düz bir tabak yerleştirip önce yüksek sonra kısık ateşte ara sıra suyunu kontrol ederek yarım saat pişiriyoruz.
****artan iç harcınızı  buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda muhafaza ederseniz daha sonraki dolmalar için iç harcınız hazır olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder