6 Şubat 2013 Çarşamba
Kolay İçli Köfte
DIŞ HARCI İÇİN:
1.5 Su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı karabiber,sıcak su
İÇ HARCI İÇİN:
1.5 yemek kaşığı tereyağ-1 yemek kaşığı sıvıyağ
15O gr kıyma
3 diş sarımsak
1 büyük boy soğan
1 .5 tatlı kaşığı kuru fesleğen,1/2 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığı toz kırm.biber,
1 çay bardağı ceviz (iri dövülmüş)
½ yemek kaşığı biber salçası,1/2 ‘den biraz fazla domates salçası ,tuz
YAPILIŞI:
İÇ HARCI: yağ,soğan,sarımsak ve kıymayı kavuruyoruz,baharatlarıda ekliyoruz, salçaları ve en son cevizi ekleyip harcı önce oda ısısında sonrada buzdolabında soğutuyoruz.
DIŞ HARCI:Tüm malzemeyi harmanlıyoruz ve üzerini geçecek kadar sıcak su koyup ağzını kapatıyoruz.15-20 dakika sonra karışımı yoğuruyoruz ½ su bardağı kaynar suyu ilave edip tekrar yoğuruyoruz (hamur gibi bir kıvam almalı)
Elimizi ıslatıp harçdan cevizden biraz büyük parçalar alıp ortasını çukurlaştırıp iç harcımızdan koyuyoruz ve yuvarlıyoruz.bol kızgın yağda kızartıyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder