2 Şubat 2013 Cumartesi

Acılı Etsiz Çiğ Köfte

Fotoğraf

MALZEMELER :

2 su bardağı çiğ köftelik bulgur,
1 demet maydanoz.
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çorba kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı pul biber,
1,5 çorba kaşığı isot,su
yarım çay bardağı sıvıyağ,
1 çorba kaşığı biber salçası ve domates salçası
3-4 diş sarmısak.(nar ekşisi burda ölçüyü damak zevkinize göre koyabilirsiniz)

YAPILIŞI: 

Bulguru tepsiye dökün tuzunu ilave edin.azar azar su ekleyerek bulgurlar yumuşayıncaya kadar yoğurun bulgur kıvama gelmeye başlayınca salçaları ekleyin ve (yeşillikler hariç onlar son yoğurma aşamasında dahil edilecek)sırayla diğer malzemeleri ekleyerek yoğurun.çiğ köfte istenilen kıvama gelince yeşilliklerini ilave edin ve şekil verin.afiyet olsun
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder