19 Mart 2013 Salı

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ



MALZEMELER:

1 adet büyük boy kereviz
1 büyük boy havuç
2 adet kesme şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 limon suyu 
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarmısak
1 adet soğan
2 su bardağı su 

YAPILIŞI:

Kerevizin ve havucun kabukları soyulur,kabak oyacağı ile kerevizin tam ortası havucun kalınlığında oyulur,havucu koyup kerevizi dilimleyin.soğanları mini küpler halinde doğrayın,tencereye soğanları koyun üstüne dilimlediğimiz kerevizleri tek sıra halinde dizin suyu, yağı,limon suyunu, tuzunu,şekerini karıştırıp kerevizlerin üzerine gezdirin sarımsakların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesip tencereye atın kısık ateşte kerevizler pişinceye kadar pişirin.AFİYET OLSUUUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder