19 Mart 2013 Salı

BROKOLİ GRATEN



MALZEMELER:
1 adet orta boy brokoli
2 yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
1 cay kaşığı muskat
1 çay kaşığı karabiber
 2,5 su bardağı süt(ilave süt gerekebililr)
 tuz (damak tadınıza göre)
üzeri için 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.

YAPIMI:
 Brokoli dallarından ayrılır,yıkanır.kaynayan suda 5-7 dakıka haşlanır.yeşilliğini kaybetmemesi için hemen soguk su dolu başka bir kaba aktarılır.süzülür(brokolının çok haşlanmamasına dikkat edin)besamel sos için yağ ve un kavrulur(un kokusu gidene kadar)sonra süt yavaş yavaş ilave edilir bu arada tel çırpıcıyla süreklı karıştırılır(topaklanmaması için)(beşamelın kıvamı pudıng gibi olmalı)tuz,karabiber ve olmazsa olmazımız muskat eklenir.1-2 fokurdadıktan sonra altı kapatılır.fırın kabına brokolıler dizilir,sosumuzla broklinin üzeri kaplanır.önceden ısıtılmış200 derece fırında 10 dakıka fırınlanır üzerine kaşarlarımızda ekleyıp nar gibi kızarana kadar pişiirilir.AFİYETLER OLSUUUNN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder