KABURGA DOLMASI
MALZEMELER VE YAPIMI:
1 kg kuzu kol(üzerindeki sinir ve fazla yağı
temizlenmiş olsun DİKKAT:YAĞLARIN HEPSİNİ ALMAYIN LEZZETİ
BURDA)(kaburganın üst etli bölümünden kesiyoruz ama biribirinden
ayırmıyoruz)2 corba kaşığı tereyağ,2 çorba kaşığı sıvıyağ(kızartmak
için)
İÇ PİLAV:1 tatlı kaşığı kuş üzümü(sıcak suyla yıkayın),yarım çay
kaşığı tarçın,1 avuç çiğ badem(bademlerin kabuklarını soymak için kaynar
suda 5 dakika bekletin kabuğunu soyup ortadan 2'ye kesin),1 tatlı
kaşığı karabiber,1,5 tatlı kaşığı kimyon,1 tatlı kaşığı nane,2 su
bardağı pirinç,1 orta boy soğan,1 çorba kaşığı dolmalık fıstık.1 cay
bardağı sıvıyağ
YAPIMI:Önce pilavımızı yapıyoruz.benim pilavda ölçüm 1'e
1.5'tur.yağımızı koyuyoruz soğanları minik doğrayıp yağa ekliyoruz
biraz kavurup dolmalık fıstığı,bademleri,yıkanmış pirinçleri,baharatları
ve suyunu ekleyip pişiriyoruz.pilavımız piştikten sonra ılınmasını
bekliyoruz.kaburgayı iç pilavla dolduruyoruz (çok fazla
doldurmayın)veeee geliyoruz dikiş- nakış bölümünee :)) büyük dikiş
iğnesi ve pamuklu ip(ip kesinlikle polyester ve naylon olmamalı)kaburga
pişerken pilavın içinden çıkmaması için sık dikmeliyiz,dikme işleminden
sonra büyük bir tencereye tereyağ ve sıvıyağ koyup eritiyoruz kaburganın
her yanını cevire cevire kızartıyoruz(mühürleme)(biraz meşakkatli ama
değer) tenceredeki yağı döküyoruz kaburgayı koyup üstüne çıkmayacak
kadar kaynar su ekliyoruz kaburganın dahada lezzetli olması için suyuna 2
adet defne yaprağı ve 1 çorba kaşığı tane karabiber,3 diş sarımsak, tuz
oranını size bırakıyorum damak zevkinize göre ayarlayın.kaburgamız
yaklaşık 3 saatte pişecek suyu azaldıkça kaynamış su ilavesi
yapın.(kaburgayı tencereye kemikli kısım altta olacak şekilde koyun 1.5
saat bu şekılde pişsin sonra diğer tarafını çevirin1.5 saat bu tarafı
pişecek(çevirirken delici bir apartla cevirmeyin çünkü delinen yer
pilavın dışarı çıkmasına ve lapa olamasına neden olur.kaburgamız
piştiiii.dahada lezzetli olsun mu? olsun olsunn.kaburgamızı fırın
tepsisine alıyoruz suyundan 2 kepçe üzerine doküyoruz 180 derece fırında
suyu çeken kadar pişiiriyoruz,LOKUM GİBİ BİR ET, AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder