10 Mart 2013 Pazar
PATATESLİ AÇMA BÖREK
MALZEMELER:
1 paket yaş maya
2 su bardağı ılık süt
1 yumurta ve 2yumurta akı (sarıları üzerine sürmek için)
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
50 gr tereyağ(eritilmiş-arasına sürmek için)
1/2 su bardağı sıvıyağ
un(yumusak bir hamur olacak)
İÇ HARCI İÇİN:
5-6 adet patates(haşlanmış)
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz,karabiber,toz kırmızı biber,nane,1 tatlı kaşığı hardaL
İÇ HARCIN YAPIMI:
patatesler ezilir kızdırılmış sıvıyağa patatesler eklenir baharatlarıda eklenip soğumaya bırakılır.
HAMURUN YAPIMI:
ılık süte maya ve şeker karıştırılır.5-10 dakika bekletilir.un hariç geri kalan malzemeleri karıştırıp mayalı sütümüzü de ekliyoruz ilk etapta 3 su bardağı un koyup yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un eklemeye devam ediyoruz hamurumuz hazır olunca 5 eşit bezeye ayırıyoruz.diğer yandan tereyağını eritiyoruz.gelelim hamuru açmaya ;hamuru orta boy yuvarlak tepsi büyüklüğünde açın fırça yardımıyla erittiğimiz tereyağını üzerine gezdirin ve patateslerimizi de hamurun her yerine eşit gelecek şekilde dağıtın ve rulo şeklinde sarın 3 parmak genişlinde kesin yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye aralıklı olarak dizin.mayalanması için bekliyoruz hamurlar kabarınca yumurta sarısını sürüp çörekotunu ekliyoruz .180 C de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder