19 Mart 2013 Salı

FRANSIZ SOĞAN ÇORBASI



MALZEMELER:

 3-4 Adet iri soğan,
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
 1 yemek kaşığı sıvıyağ
et suyu(olmazsa olmaz) 
2 diş sarmısak,
tost ekmeği,
kaşar peyniri.

YAPIMI:
 Soğanlar Yarım ay şeklinde kesilir,tencereye yağlar konur soğanlar karamelize olana kadar(sakın yakmayın kısık ateşte karıştırarak karamelize olsun) kavurun ununu ekleyin,un kokusu ve beyazlığı gitsin,et suyunu ekleyin kaynasın koyduğunuz etsuyu yarı yarıya ceksin tekrar etsuyu ilave edin aynı işleme corba kıvam bulana kadar devam edin karabiber ve tuzunu ekleyin çorbamız hazır.tost ekmeklerimizi istediğiniz şekli vererek kesin makine de kızartın üzerine peyniri koyup fırında eritin çorbanın üzerine ekmeğimizide koyunca fransız soğan çorbamız hazırrr.AFİYETLER OLSUUUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder