9 Kasım 2013 Cumartesi

PORTAKALLI KEK







MALZEMELER:

4 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
11 yemek kaşığı şeker
1 büyük portakal(kabuğu rendelenip suyu sıkılacak)
2 kabartma tozu
1 paket vanilya
10-11 yemek kaşığı un(elenmiş)

YAPIMI:

yumurta(oda ısısında)ve şekeri 3-4 dakika çırpıyoruz,ardından sıvıyağ ve diğer malzemelerini de ekliyoruz.yağlanmış kalıbımıza koyup 180 derece de 35-40 dakika pişiriyoruz.

püf noktası:

yumurtalar oda ısısında olmalı
portakalın kabuğunu rendelerken beyazını(zarını)rendelememeye dikkat edin aksi taktirde acımsı bir tat oluşur.
fırın kapağını ilk 15-20 dakika kesinlikle açmayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder