4 Kasım 2013 Pazartesi

ELMALI TURTA


MALZEMELER:

250 gr tereyağ veya margarin(oda ısısında)
4  su bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


3 büyük elma(rendelenmiş)
3 yemek kaşığı şeker(şekeri elmanın ekşiliğine göre ayarlayabilirsiniz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 elma (yarım ay şeklinde ince dilimli kesilecek)
1/2 su bardağı ceviz(iri dövülmüş)


YAPIMI:

tereyağ,yoğurt.pudra şekeri,un(elenmiş)kabartma tozu ve vanilya karıştırılıp yoğrulur.buzdolabında 1-2 saat bekletilir,bu arada rendelenmiş elmalar şeker,tarçın ve cevizle biraz kavrulur ve soğumaya bırakılır.hamuru borcam ebatında açıp elimizle hamuru yayıyoruz üzerine soğumuş elmaları ekliyoruz.en son ince dilimlediğimiz elmaları da yerleştirip 180 derece de kızarana kadar pişiriyoruz.fırından çıktıktan sonra üzerini pudra şekeri ile süslüyoruz.AFİYET OLSUN:)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder