MALZEMELER:
4.5 su bardağı süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nescafe
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı buğday nişastası
YAPIMI:
süt,irmik,şeker,nescafe kariştırıp koyulaşana kadar pişiriyoruz(bu aşamada nişastayı az suyla eritip ilave ediyoruz).ocaktan alıp vanilyasını ve tereyağını ekliyoruz.kalıbımızı ıslatıp tatlımızı kalıba döküyoruz.ilk sıcaklığı çıktıktan sonra buzdolabında 3-4 saat bekletiyoruz.AFİYET OLSUN:))
PÜF NOKTASI:tatlımız kalıptan çıkarken zorluk çıkarırsa derin bir kabın içine kaynar suyu koyup kalıbıda suya değmeyecek(buharının yardımı gerekli)şekilde koyup 5-6 dakika bekletirseniz çabucak kalıptan ayrılacaktır:)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder