27 Kasım 2013 Çarşamba

NESCAFE'Lİ İRMİK TATLISI

   MALZEMELER:

 4.5 su bardağı süt
 9 yemek kaşığı irmik
 9 yemek kaşığı şeker
 2 yemek kaşığı nescafe
 1 paket vanilya
 2 yemek kaşığı tereyağ
 1 yemek kaşığı buğday nişastası


 YAPIMI:

süt,irmik,şeker,nescafe kariştırıp koyulaşana kadar pişiriyoruz(bu aşamada nişastayı az suyla eritip ilave ediyoruz).ocaktan alıp vanilyasını ve tereyağını ekliyoruz.kalıbımızı ıslatıp tatlımızı kalıba döküyoruz.ilk sıcaklığı çıktıktan sonra buzdolabında 3-4 saat bekletiyoruz.AFİYET OLSUN:))

PÜF NOKTASI:tatlımız kalıptan çıkarken zorluk çıkarırsa derin bir kabın içine kaynar suyu koyup kalıbıda suya değmeyecek(buharının yardımı gerekli)şekilde koyup 5-6 dakika bekletirseniz çabucak kalıptan ayrılacaktır:)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder