30 Ocak 2013 Çarşamba

Zeytinyağlı Enginar


MALZEMELER:
 4 adet enginar
1 adet soğan
1.5 su bardağı su
1 çay bardağı zeytin yağı
2 kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limon suyu
Hazır garnitür


YAPILIŞI:
Çok basit bir o kadarda lezzetli.enginarların kenarlarında ve altında bulunan sert yerlerini biçakla elma soyar gibi kesiyoruz,bol limonlu suda enginarların kararmaması için bekletiyoruz.Garnitürü        (isterseniz kendiniz evde biraz bezelye,havuç,patates haşlayıp)1 adet soğanla yağda soteliyoruz.tencereye enginarları diziyoruz, her enginarın 2 kaşık garnitürle içlerini dolduruyoruz.

PÜF NOKTASI:Zeytinyağlı yemeklerde ,yemek piştikten sonra, soğuyuncaya kadar tencerenin kapağı açılmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder