31 Ocak 2013 Perşembe

Cevizli Un Helvası


Fotoğraf: CEVİZLİ UN HELVASI 


MALZEMELER:
  350 gr un 
1 paket (250 gr) margarin veya tereyağ 
1/2 çay bardağı sıvıyağ

ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker 
3 su bardağı su(ılık olacak)şekeri suda eritin.kaynatmaya gerek yok.

YAPILIŞI:
 Geniş bir tencerede yağımızı eritiyoruz sıvıyağıda ekleyip 1-2 defa karıştırıp unu ekliyoruz.burada en önemli iş kolunuza düşüyor.orta ateşte sürekli karıştırarak unun rengi (hafif kahverengi)değişene kadar karıştırıyoruz.PÜF NOKTASI:helvanın renginin olup olmadığını anlamak için cam çay tabağına 1 çay kaşığı kavurmakta olduğunuz karışımdan koyun üzerine de hazırladığınız şerbetten bir çay kaşığı koyup karıştırın.,rengi açıksa biraz daha kavurun bu yöntemle helvanızın rengini ayarlayabilirsiniz.kavurma işlemi bittikten sonra tencereyi ocaktan alın,şimdi çoooook dikkkatli olun şerbetimizin yarısını kavrulmuş unumuza ekliyoruz bu esnada fokur fokur kaynayacaktır,aman yanmayın.kaşıkla bastıra bastıra küçük topaklanmaları iyice ezin.arta kalan şerbeti de azar azar helvaya yedirin,tadını kontrol edin şerbeti yeterli ise arta kalan şerbeti koymaya bilirsiniz.cevizle süsleyebilisiniz.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder