4 Ocak 2014 Cumartesi

MANTARLI BÖREK


MALZEMELER:

5 adet yufka
1 adet kırmızı biber(küp küp doğranmış)
1 adet yeşil biber(küp küp doğranmış)
7-8 adet büyük mantar(minik küp şeklinde doğranmış)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
istediğiniz baharatlar
tüm malzemeyi harmanlıyoruz


Aralarına sürmek için:

2,5 su bardağı süt, 1 yumurta,2 çorba kaşığı yoğurt,1/2 çay bardağı sıvıyağ


üzerine sürmek için:2 yumurta sarısı


Yapımı:

Tepsimizi yağlayıp ilk yufkamızı tepsiye yerleştiriyoruz(tepsinin kenarlarından yufka sarkmalı)sütlü karışımdan yufkanın üzerine sürüyoruz.orta kata kadar bu işleme devam ediyoruz.orta katta geldiğimizde mantarlı iç harcımızı koyuyoruz.yufkalarımızı yerleştiriyoruz,yufkamız bittiğinde,kenardan sarkan yufkaları en son kata düzgün bir şekilde kapatıyoruz,yumurta sarısını sürüyoruz.böreğimizi dilimliyoruz.200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.AFİYET OLSUN.....