17 Şubat 2014 Pazartesi

PROFİTEROL



















MALZEMELER:
 
Hamuru için:                                                         
180 gr margarin
1 su bardağı+çeyrek su bardağı su
1 su bardağı+ çeyrek su bardağı un
4 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
 2 paket vanilya

 Kreması için:

500 gr süt
5 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti
1 paket vanilya
üstüne :hazır çıkolatalı sos..

YAPIMI:

Suyu kaynatıyoruz,şekeri,tuzu,yağı ve unu ekliyoruz.un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.daha sonra soğumaya bırakıyoruz. soğuduktan sonra yumurtaları tek tek kırıp çırpıyoruz,(yumurtalar tek tek kırılacak)vanilyasını da ekliyoruz..yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine 1 tatlı kaşığı hamurumuzdan koyuyoruz.(aralarda boşluk bırakın hamurlar kabaracak.)175 derece de 30-35 dakika pişirin(FIRIN KAPAĞINI SIK SIK AÇMAMAYA ÖZEN GÖSTERİN,YOKSA HAMURLAR SÖNER)

süt,un,şeker,vanilyayı pişirip kremamızı hazırlıyoruz.soğuyan kremaya şantimizi ekleyip mikserle çırpıyoruz.hazır çikolata sosunu üzerindeki tarife göre yapıyoruz
pişip soğuyan hamurlarımızı  bıçakla yarım ay şeklinde kesip kremamızı koyuyoruz.üzerine de çikolata sosumuzu gezdiriyoruz.AFİYET OLSUNNN:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder