17 Şubat 2014 Pazartesi

İÇLİ BÖREK

Fotoğraf

MALZEMELER:

1 kg yufka
300 gr kıyma
2 soğan
2 yemek kaşığı köftelik bulgur(bulguru sıcak suyla ıslatıyoruz(kısırda yaptığımız gibi))
1/2 su bardağı ceviz
baharat(nane,kimyon,kekik,acı pul biber,karabiber,tuz)
1 yemek kaşığı tereyağ
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1/2 yemek kaşığı domates salçası
tuz

2 Su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta


YAPILIŞI:

Kıymayı yağla biraz kavuruyoruz,minik doğradığımız soğanları ilave ediyoruz,soğanlarla kıymayı biraz kavurup salçaları ekliyoruz.baharatlarını,bulguru ve cevizi de ekleyip 1 dakika daha kavurup soğumaya bırakıyoruz.
Diğer yandan yoğurt, süt,sıvıyağ karıştırıyoruz.

yufakayı 4'e bölüyoruz.4 tane üçgen elde ediyoruz.yoğurtlu karışımı fırçayla yufkamıza sürüyoruz.yufkanın geniş tarafını size doğru olmalı,diğer ucundan büzerek geniş tarafta birleştiriyoruz,uç kısımları üstüste getirip iç harcımızı koyup sarıyoruz,yufkalar bitene kadar devam ediyoruz.üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişiriyoruz.AFİYET OLSUNN:))))





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder