10 Ekim 2013 Perşembe

CİĞER KAVURMA


MALZEMELER:

500 gr dana ciğeri(kuşbaşından daha küçük doğranmış)
2 adet büyük soğan
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı kimyon
1-2 diş sarmısak
tuz

Yapılışı:

Ciğer yıkanır ve suyunun süzülmesi için bir kenarda bekletilir.suyu süzülen ciğer tenecereye alınıp kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirilir,soğanlar halka halka doğranır.suyunu çeken ciğere, sıvıyağ ekleyip,biraz kavrup soğanları ekleyin,soğanların rengi değişene kadar pişirmeye devam edelim,en son  sarmısak ve baharatlarını da koyup pişirme işlemimizi tamamlayalım.,

AFİYET OLSUNNN:))