15 Nisan 2013 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA





MALZEMELER:

1,5 Su bardağı barbunya
1 adet havuç
1 adet orta boy patates
2 adet soğan
3 diş sarmısak
yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça(ya da domates püresi)
maydanoz 
çay kaşığının ucuyla tarçın
tuz,su,1 çorba kaşığından biraz az şeker


YAPIMI:


barbunyayı önce 15 dakika haşlıyoruz suyunu süzüyoruz.soğanı.sarmısağı küp küp doğrayıp yağda kavuruyoruz.havuçu ve patatesi halka halka kesip soğanlı karışıma ekliyoruz.sarmısağı,barbunyayı salçayı da koyup biraz kavuruyoruz en son suyunu,tuzunu,şekerini ve  tarçınıda koyup düdüklü tencerede 30-35 dakika pişiriyoruz.maydanozla süsleyip soğuk servis ediyoruz.AFİYET OLSUUN

4 Nisan 2013 Perşembe

CEVİZLİ KABAK SALATASI



 MALZEMELER:

3 Adet kabak
3 diş sarmısak
2.5 su bardağı yoğurt
1/2 demet dereotu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 su bardağı ceviz(çok küçük olmamalı)
tuz


YAPIMI:


Kabakları rendeleyip,yağda biraz kavurun ve soğumaya bırakın,soğuduktan sonra kabakların fazla suyunu sıkın.sarmısakları ezip yoğurtla karıştırın dereotunu,tuzu,cevizi ve kabaklarıda ekleyip karıştırın.AFİYET OLSUNNN.....